Thailands osedda platser

Besök Thailands mest osedda platser

Bara du, en långbåt och de allra mest fantastiska osedda destinationerna i Thailand t.ex. sjön Cheow Lan

Det finns massor med intressanta platser i Thailand som definitivt är värt ett besök där du slipper folkmassor med besökande turister. Att ta en promenad utanför de vanliga lederna belönas med mängder av naturliga underverk som orört står kvar i sitt oförändrade tillstånd.

Utforska det osedda Thailand, långt från folkmassorna, bland de många autentiska stads- och naturdestinationer, som detta asiatiska land har att erbjuda.

Grottan Khao Luang, Phetchaburi-provinsen

Den mystiska och magiska grottan Khao Luang


I en av Khao Luangs många kullar, hittar man över 150 Buddhastatyer som omges av stalaktiter, hängande från grottans tak. Den varma doften av rökelser och brinnande ljus fyller den solupplysta grotta, dit både buddhister såväl som besökare kommer för att beundra den enorma liggande Buddha-statyn. Förutom denna vackra gyllene statyn, är höjdpunkten (bokstavligt talat) i grottan dess jättestora hål i taket, där solens många strålar tränger sig igenom och förstärker grottans mystiska vibe.

Det är inte ovanligt att se ett gäng apor som fräckt försöker lura besökare på något smaskigt. Var dock försiktig när du vänder ryggen till, så att de inte följer efter dig och knycker något ur din väska. Besöket till grottan kan kombineras med ett besök i Bangkok. Att ta sig dit: Grottan ligger ungefär en timme med bil söder om Bangkok

Wat Tha Ka Rong 

Ayutthaya, Phra Nakhon Si Ayutthaya-provinsen

Spendera en dag att beundra alla de färgglada maskerna vid templet Wat Tha Ka Rong och på marknaden.



Genom hela Thailand kommer du att hitta hur mycket intressanta tempel som helst, men Wat Tha Ka Rong är definitivt värt en omväg. Ubosot (tempelarkitektur) är det första mästerverket du kommer att mötas av med sin vackra dekoration av ljusa färger och intrikat träsnideri. Inuti finns statyer i överflöd – allt från buddhistiska till hinduiska. Medan vissa besökare kommer att granska de verklighetstrogna munkarna in i minsta detalj, står andra i kö för att prova på ”bästa toaletten i Thailand 2006” – i alla fall enligt skylten.

På stranden vid floden Chao Phraya hittar man den näst största anledningen att komma hit, nämligen den flytande marknaden (endast är öppen på helgerna). Känn dig som ett barn när du strosar omkring och provsmakar den lokala maten eller varför inte lite snacks? Att ta sig dit: Templet ligger ca 1,5 timmes bilfärd norr om Bangkok

Det osedda Thailand 

– Norra delen Doi Mae Salong, Chiang Rai-provinsen
Oändliga kullar och dalar med teplantage i Mae Salong

För att slukas helt av Thailands fantastiska jordbrukslandskap besök då de höga teodlingarna vid Doi Mae Salong.

I byn Santikhiri, tidigare Mae Salong, är den kulturella influensen stor inom mat och lokala råvaror, i synnerhet deras oolong te. En vandring på berget Doi Mae Salong tar dig genom oändligt slingrande odlingar av teplantage.

Mot slutet av vintersäsongen kan man längs gatorna känna lukten av te, vilket inte är så konstigt eftersom det är då som produktionen verkligen är i full gång. Stanna till vie en de många tebutikerna som finns och prova det lokala oolong-teet? Om du vill ha med en påse te hem kan du besöka Wang Put Tan, områdets största producenter, för att få det så färskt som möjligt. Att ta sig dit: Teplantagen ligger ca 1, 20 timmars bilfärd från Chiang Rai

Osedda Thailand 

– Nordöstra delen. Phu Thok Mountain, Loei-provinsen
Dimhavet beskådad från berget Phu Thok vid soluppgång

Gå upp med tuppen för att se den fantastiska soluppgången på berget Phu Thok. På en solklar dag ger dimman vika från toppen och visar upp den fantastiska utsikten över Mekong som slingrar genom landskapen nedan i Loei-provinsen.

Ta dig sedan vidare mot närliggande Chiang Khan för en promenad ner längs den berömda Chiang Khan-gatan och dess gamla trähus. En gågata som faktiskt är riktigt populär bland thailändska turister. Det finns lokala hantverk, böcker, kläder och mat kommer att mätta din nyfikenhet. Att ta sig dit: Phu Thok-berget ligger ca 1 timmes bilfärd från Loei

Osedda Thailand Södra delen

Sjön Cheow Lan (Rajjaprabha Dam Reservoir), Surat Thani-provinsen

En flytande bungalow med utsikt över sjön Cheow Lan

Skogssjön översvämmades 1982 under byggnaden av Rajjaprabha-dammen och är idag ett hem för många fiskar som gillar att simma omkring bland de nedsjunkna träden. Medan du flyter omkring i sjön, vars namn på svenska betyder ”rikets ljus” får du inte glömma att verkligen suga i dig den fridfulla atmosfären som denna unika plats bjuder på.

Det är inte många rekreationsområden som fått tillstånd att etablera sig här på dessa flytande bungalower, så din upplevelse kommer du nästan vara helt ensam om. Khao Soks nationalpark är hem Thailands största urskog, som omger sjön. Håll ögonen öppna för apor eller elefanter och om du har tur, kanske du snubblar på en Rafflesia, världens största blomsterart.



Att ta sig dit: 1,5 timmes från Surat Thani, så varför inte åka i stil på en av långbåtarna vid Rajjaprabha Dam?

Ko Tarutao

Tarutaos nationalpark, Satun-provinsen

En promenad längs piren mot de unika klippformationerna vid Ko Tarutao

Bli inte avskräckt av områdets rykte som hem till en gammal sjöhäxa eller fängelsebas. Ön Ko Tarutao är faktiskt ett litet paradis!

Inbäddat i hjärtat av Tarutaos marina nationalpark med sina oändliga vidder av vit sand, mangroveträden och det lika vackra kristallklara vattnet, samt de gåtfulla klippformationerna. En träbrygga som sträcker sig ut från stranden tar dig till en fantastisk 30-meters klippa, täckt av buskage på ena sidan och tvärt kluven på den andra.

Cykel- eller vandringsturen runt ön och dess orörda djungel svärmar av fjärilar och ljusa näshornsfåglar, vilket ger tillräckliga skäl till varför Tarutao är uppkallad efter det malaysiska ordet för ”primitiv” eller ”mystisk”.

Utöka din upptäcktsfärd av Tarutaos marina nationalpark genom att ta dagsturer till en av de andra 51 öarna som ligger utspridda i Andamansjön.

Att ta sig dit: från Hat Yai, tar det cirka 2 timmar med bil för att ta sig till Pak Bara. Färjorna vid hamnen åker ut till Ko Tarutao varje dag

Osedda Thailand Östra delen Sam Pan Bok

Ubon Ratchathani-provinsen
Thailands egna ”Grand Canyon” vid Sam Pan Bak

En overklig syn döljer sig längs Mekongfloden, klipprevet Sam Pan Boak, ofta kallad för Thailands egna lilla Grand Canyon. Vid foten av de taggiga kalkstensklipporna, reflekteras himlen vid varje vattenfylld krater (omkring 3000)

Även om platsen kan nås via väg, är ett tips för dig som har lite extra tid i bagaget, att ta en 5 km sannerligen pittoresk båttur dit från Had Salueng i Baan Song Korn. Den bästa tiden att besöka är från november till juni, då vattennivån är låg, så att du inte missar alla fascinerande vinklar och vrår som platsen erbjuder. Att ta sig dit: En bilfärd på ca 2 timmar till Sam Pan Boak från Ubon Ratchathani

Röda lotushavet (även kallad Talay Bua Daeng), Nong Han, Udon Thani-provinsen

Flyt omkring bland en massa färgglada liljeblad i Röda lotussjön

Gå ombord på en av långbåtarna som ligger och guppar vid pontonen i mitten av denna unika sjön. Runt omkring dig ligger miljontals rosa näckrosor, eller lotusblommor, precis ovanför vattenytan. Under ett 45-minuters besök kan du stöta på lokala fiskare på sina långbåtar eller skymta små helgedomar som inrättats på de små öarna. En lokal delikatess är faktiskt en curryrätt som kallas ”Lotus Stem Som Tam” (papaya-sallad).

Den bästa tiden att besöka är från december till februari, om man inte vill missa när blommorna är i blom, men kom ihåg att ta med varma kläder för morgonvindarna tenderar att vara ganska livliga. Ett tidigt morgonbesök är bäst för att se blommorna öppnas (eftersom de stänger när solen värmer för mycket) och få en glimt av hägrar, hökar och andra fåglar som plaskar runt i det lugna vattnet.

Att ta sig dit: Sjön ligger bara 45 minuter från Udon Thani med bil. Långbåtar finns tillgängliga vid hamnen, så det är bara att hoppa på!

Osedda Thailand Västra delen Erawans vattenfall

Erawans nationalpark, Kanchanaburi-provinsen

Ta ett dopp i det turkosa vattnet i Erawans paradisliknande vattenfall

Efter tre timmars vandring längs naturstigen Khao Hin Lan Pee och den frodiga skogen i Erawans nationalpark, kommer du till slut att se det smaragdgröna vattnet i Erawans vattenfall. Vattnet flödar från vattenfallets olika nivåer innan det till slut når botten. Tittar man extra noga ser man att flödet bildar huvudet av en elefant, vilket faktiskt har inspirerat namnet till denna plats, som kommer från den trehövdade elefanten i den hinduiska mytologin.

Glöm inte badkläderna, för du kommer inte att kunna låta bli att ta ett dopp bland de nyfikna och nafsande fiskarna, naturens egna fiskspa! Den 13:e april förvandlas vattenfallet och dess olika nivåer till en plats för vattenkrig i den årliga Songkran-festivalen.

Att ta sig dit: vattenfallet ligger ungefär 3 timmar med bil väster om Bangkok

Sugen på mer inspiration? Kolla in våra förslag på Thailands bästa öar och få inspiration att spendera årets semester i Asien

Läs mer på http://www.momondo.se/inspiration/upptack-de-vackraste-osedda-platserna-thailand/#d6Qtot38FP8GJ0vU.99

0 comments

Hej

Berätta gärna hur du hittade hit.
Tack för din kommentar,