Ban Phe

Ban Phe en attraktiv destination

Lev nära den Thailändska befolkningen i Ban Phe
Ban Phe är ett relativt oexploaterat område där det finns blandade nationaliteter och du lever nära den thailändska befolkningen.

Vart ligger Ban Phe?
Ban Phe ligger ca 80 km från Pattaya (1,5 timmes bilfärd) och 220 km från Bangkok (2 timmars bilresa till den internationella flygplatsen). Ban Phe är sedan många år känd som en attraktiv destination för att njuta av de omgivande stränderna Suanson" och Hat Maerampung på fastlandet, här går en 20 km lång kustväg fram till Laem Mae Phim.

Historia - Ban Phe
Ban Phe ligger på östkusten vid Thailandsviken i provinsen Rayong. Ban Phe var tidigare främst känd som en stop-over till Ko Samet National Park "Khao Laem Ya – Mu Ko Samet" samt en känd skaldjurs stad och känd främst för sin fisksås.
Idag är turismen stadigt växande och Ban Phes huvudsakliga inkomstkälla är turism. Ban Phe ligger ca 25 km från Rayong, mellan Sattahip och Chanthaburi.

Ban Phe och transport
Det går båtar från Ban Phe  till Koh Samet varje dag mellan 06,00-18,00 och även till andra öar.

Ban Phe har bra buss kommunikationer och lokalbussen i Ban Phe går direkt till Rayong. Några bussar går till Bangkok varje timme och minibussar som kör i skytteltrafik till Pattaya.
Vill du boka taxi hittar du några exempel här på taxi och minibuss i Ban Phe

Ständerna i Ban Phe
Ban Phe stränder har nästan inga strand försäljare försöker pracka på oss saker, det är gott om plats på stranden och man behöver inte ligga som packade sillar.

Ban Phe har fantastiska stränder både till väster och öster och direkt utanför Pinery Park Beach Resort området, rakt över vägen finns den underbara stranden Suanson Beach.

Vardag i Ban Phe
Ban Phe har det mesta för att täcka vardagsbehoven och det finns en mängd aktiviteter att utforska
Det är nära till storstaden Rayong för det man inte hittar att köpa i Ban Phe.

Bra prisläge på det mesta eftersom de flesta turister är thailändare och det finns fantastiskt goda fisk- och skaldjursrätter.

Trafik Ban Phe
Det är otroligt kul att köra motorbike, cykla och göra egna utflykter och trafiken är måttlig. Använd bara sunt förnuft, hjälm och kör inte berusad!

Aktiviteter Ban Phe
Det finnen mängd olika aktiviteter att göra i närområdet eller runt omkring Ban Phe och Rayong.

Butiker i Ban Phe
Inne i Ban Phe finns en massa småbutiker med allt från mat till kläder. Små möbelaffärer, optiker, Tesco Lotus stormarknad, Big C stormarknad, Petas, Macro och O'learys Restaurang och gourmetbutik.

Ban Phe har flera fiskmarknader utmed Suanson beachroad och inne i gamla Ban Phe. I Ban Phe finns restauranger, internetcafés, 7/11, pubar, cafés, apotek, polis, banker och mycket mycket mer. 
Det finns kort och gott allt du behöver i Ban Phe.


Ban Phe