Avbeställningsskydd Resklar

Folksams avbeställningsskydd 

Snart är det dags att säga Hej då till 2016 och välkomna 2017. 

Hur ser planen ut för er? Har ni någon resa planerad till Thailand? Hur gör ni när ni åker, reser ni reguljärt eller med charter?

När jag ändå är inne på resor kommer jag och tänka på det här med försäkringar och avbeställningsskydd. 

Dyra avbeställningsskydd med charter

Oftast tar charterbolagen väldigt mycket extra betalt för avbeställningsskydd, vilket känns onödigt dyrt när man redan betalar ganska mycket för själva resan och boendet. 



Tips på avbeställningsskydd


När man har hemförsäkring finns det oftast tilläggsförsäkringar, Resklar (heter det hos tex Folksam) som man kan lägga till i sin hemförsäkring till en ganska förmånlig summa. 

Resklar Folksam

I denna reseförsäkring finns även avbeställningsskydd med samma innehåll som charterbolagen erbjuder. Men skillnaden är att du betalar en engångsavgift och den gäller för alla familjemedlemmar som är med på resan och den gäller för alla resor du gör under året.

Om du ska resa längre period än 45 dagar måste du öka på din reseförsäkring, i fall du tex blir sjuk eller om det händer en olycka på resan. Det blir väldigt dyrt annars om du behöver ligga på sjukhus.

Jag är kund hos Folksam, därav att jag länkar till dem, men det finns så klart andra bolag, som kanske passar dig och din familj bättre.

Här är några länkar till de olika försäkringarna som finns hos Folksam och som man kan behöva teckna inför sin resa.


0 comments

Hej

Berätta gärna hur du hittade hit.
Tack för din kommentar,