10 saker du verkligen inte borde packa ner i resväskan

Packar du för mycket?

Idag vaknade jag tidigt, väldigt tidigt.

Jag har möjligheten att sova hur länge jag vill, men det gick inte.
Kroppen ville att jag skulle röra på mig för att lätta på stelheten. Jag längtar efter värme, ljumma bad och sol.

Minns än idag min första resa till Thailand och hur mycket saker jag tog med mig helt i onödan.

Läser då och då på sidan Skyscanner och måste säga att de har mycket bra tips, här kommer ett bra tips.

10 saker du verkligen inte borde packa ner i resväskan

Nedan saker tar onödig plats, vikt och finns att köpa på plats.

1. Toalettartiklar 

Lämna de stora flaskorna hemma och häll allt du behöver i resevänliga 100 ml-flaskor. Tänk dock på att du numera endast kan ta med dig en plastpåse med produkter i ditt handbagage. Schampo finns att köpa överallt i världen.

2. Semesterläsning 

Vi talar inte bara om Krig och Fred – även en lätt pocketbok tar upp plats i ditt bagage. Numera finns möjligheten att lämna kvar dina pappersnöjen hemma och dra nytta av en e-bokläsare istället. Tänk dock på att inte hoppa i poolen med den!

Thailand

3. Kläder (som du köpt i sista minuten) 

Det är klart att du behöver ta med dig lite kläder, det kan dock vara bra att tänka på några saker innan du stänger bagageväskan. Prova allt innan du packar ner det. Gör inga impulsköp innan resan – sannolikheten är stor att du tappade besinningen när du sprang runt på stan och införskaffade dig din nya semestergarderob. Kör på dina favoriter som du provat och vet att du trivs i. Ta med dig så lite som möjligt. I tex Thailand är det super billigt med kläder, det du inte fick med dig kan du köpa på plats och garanterat billigare än det du köpte hemma.

4. Hemmagjord dressing 

Tips: det är svårt att få en kopp gott kaffe i Thailand (min åsikt) och det kan därför vara en smart idé att packa ner lite svenskt kaffe. Men seriöst, om du ska på en kortare semester någonstans i Europa! Passa på och bekanta dig med nya kulturer, lämna bekvämligheten hemma och strunta i att packa med dig din hemmagjorda dressing och kexen du bara inte kan leva utan. 

5. Plattång 

För de flesta tjejer är plattången ett lika stort måste som det där generösa lagret mascara inför utekvällen. Nej, lämna den hemma! Föreställ dig friheten i att gå omkring med o-fixat strand hår (du sliter dessutom mindre på håret). Ett ofixat hår är supertrendigt till den där härliga långklänningen under de varma kvällarna.

6. Värdesaker 

Även om ditt hotellrum har en säkerhetsbox och säkerhetsvakter dygnet runt innebär det inte att du inte kan bli av med dina värdesaker. Du behöver inte bli rånad i mörka gränder för att bli av med din Rolex (som du glömmer på planet). Så lämna dyra kameraobjektiv, smycken och andra värdefulla prylar hemma. Det är helt enkelt inte värt det.

7. Handdukar 

De flesta hotell med en viss standard erbjuder handdukar, så du kan lämna din hemma. Vill du absolut ha en egen handduk med dig kan du satsa på pyttesmå resehanddukar i mikrofiber som absorberar otroligt mycket och torkar snabbt. Vissa av dem är även utrustade med en klämma så att du kan fästa dem på din ryggsäck. På så sätt torkar de under tiden du är i farten!

8. Guideböcker 

Hur informativa dina megastora soffbordsböcker än må vara så lämna de där de hör hemma: på soffbordet. Eller ännu bättre: skaffa dem i e-bokformat. Om du nu absolut måste ha med dig papper kan du kopiera relevanta kapitel och ta med dig som lösa blad.

9. Fyrverkerier... 

…och andra förbjudna saker som bilbatterier, smällare och levande saker!

10. Finskjorta

Det kanske kommer ett tillfälle under din semester då finskjortan och manschettknapparna är ett måste. Skjortor hör dock till de klädesplagg som är helt omöjliga att packa upp i presentabelt skick till skillnad från T-shirts som du rullar och har bärbara med en gång. Om du nu skulle hamna i en situation där du äter lyxmiddag i Dubai kommer det förmodligen att finnas någon på hotellet som kan stryka dem åt dig.

Fler tips hittar ni på Skyscanners nyhetssida

0 comments

Hej

Berätta gärna hur du hittade hit.
Tack för din kommentar,