När är det bäst att resa till Thailand?

Thailands klimat

Enligt min åsikt kan du resa när som helst, spelar ingen roll om det är i december eller i juli.

De flesta turister åker till Thailand under vinterhalvåret då det är svalast i Thailand. Det är även lite torrare och inte fullt lika hett som det är under resten av året.

Bilden är tagen den 19 juli -2013 på kvällen.
Thailand juli 2013

Klimat i Thailand 

Klimatet är tropiskt med ett monsun klimat med tre årstider. Den svala perioden är mellan november och februari, den varma perioden är mellan april och maj och den mest regnrika perioden, som varierar, beroende på vilken sida av landet man är i, brukar vara mellan juni och oktober.

I Thailand är det trots detta väldigt stabilt i både luft-och vattentemperatur året om. Dagstemperaturen brukar i snitt ligga på runt ca +30 grader och vattentemperaturen brukar ligga kring 26 grader, men oftast är det mycket varmare.

Runt december och januari brukar det vara lite kallare på nätterna, men brukar ligga på ungefär 23-25 grader.

Fyra stycken regioner

Thailand består utav fyra stycken regioner ur ett klimatperspektiv. Vi har höglandet (i norr), det bördiga landet (centrala), det torra landet (nordöstra) och södra halvön.

Norra Thailand

I norra delen av Thailand, runt Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Hong Sono och i nordöst kan det bli ganska kallt runt årsskiftet och temperaturen kan då ligga så lågt som +11 grader på natten, fast på dagarna ligger temperaturen kring +20 grader

Centrala Thailand

Temperaturen i centrala Thailand är mestadels hög och ligger på ungefär +35 grader i april och runt +30 grader i december.

Södra Thailand

I Södra Thailand ungefär från Prachuap Khiri Khan till Malaysias gränser har man enbart två säsonger och det är regn och torka. Här är det är alltid varmt, luftfuktigheten är alltid hög och det regnar mer i söder än någon annanstans i Thailand. 

Regnet är som värst från mars till november och temperaturen ligger från +30 grader till +36 grader under dagen.

0 comments

Hej

Berätta gärna hur du hittade hit.
Tack för din kommentar,